» » PROGRAMY DLA RESTAURACJI

Statystyka

  • Ilość produktów: 53
  • Ilość kategorii: 20
  • Ilość promocji: 2
  • Sklep odwiedziło: 81565 klientów

Producenci

PROGRAMY DLA RESTAURACJI

PROGRAMY DLA RESTAURACJI Nasza firma od wielu lat zajmuje się sprzedażą i serwisowaniem systemów komputerowych dla restauracji. W naszej ofercie znajdziecie Państwo zarówno systemy dla małych punktów sprzedaży oraz programy mogące obsłużyć duże lokale i ich sieci. Zapewniamy także sprzęt potrzebny w punktach gastronomicznych do wdrożenia tych programów. Są to terminale z ekranami dotykowymi, tablety jako bonowniki kelnerskie), drukarki zamówień, drukarki fiskalne, systemy kolejkowe i systemy przywołujące kelnerów. Wybierając naszą firmę można być pewnym, że zakupiony system pomoże sprawdzać stan magazynowy, rozliczyć inwentaryzację i pracowników.

Zapraszamy.

 
Dodatkowe opcje przeglądania
Zakres cen od do
Tylko nowości
Tylko promocje
S4H CHEF

S4H CHEF

1 463,70 zł brutto1 190,00 zł netto
S4H POS LITTE

S4H POS LITTE

613,77 zł brutto499,00 zł netto
S4H POS

S4H POS

1 463,70 zł brutto1 190,00 zł netto

Programy komputerowe wykorzystywane w gastronomii

Współczesne restauracje oprócz dobrego szefa kuchni i przemyślanej karty dań, potrzebują sprawdzonego systemu do zarządzania informacjami. Jest on niezbędny do prawidłowego funkcjonowania lokalu, weryfikowania stanów magazynowych, ustalania utargu, wystawiania paragonów i faktur oraz powiązania ze sobą wielu różnych danych. Właściwe oprogramowanie do gastronomii może przyspieszyć proces sprzedaży i być kluczowym elementem w rozwoju biznesu.
 

Zintegrowane stanowiska POS

Jeszcze kilka lat temu sprzedaż produktów spożywczych odbywała się tylko i wyłącznie przy ladzie, na której znajdowała się kasa fiskalna. Ze względu na postęp technologiczny, współcześnie w jednej restauracji znajduje się kilka stanowisk sprzedaży, które są ze sobą połączone w sieci i umożliwiają menagerowi wprowadzanie zmian w całym lokalu z poziomu jednego komputera. Osoba odpowiedzialna za prowadzenie zmiany, ma stały podgląd w proces sprzedaży i może wykonywać jednocześnie inne prace na tym samym systemie operacyjnym. Stanowiska POS znajdują się zazwyczaj w kilku miejscach na sali dla klientów, w biurze oraz kuchni. Kelnerka zapisuje zamówienie przy stoliku, a następnie wprowadza je na ekranie dotykowym komputera. Informacja o zamówienia automatycznie zostaje przekazana na kuchnie oraz na bar. Kiedy barman tworzy napoje, kucharz jednocześnie przygotowuje zamówione dania. To wszystko usprawnia proces realizacji usługi gastronomicznej, co bezpośrednio wpływa na satysfakcję klienta. Część urządzeń takich jak, terminale płatnicze, czy drukarki fiskalne są połączone za pomocą wifi, dlatego nie wymagają stałego podłączenia do prądu. Dzięki temu klient może zapłacić za posiłek nie odchodząc od stolika. Jest to również znaczne ułatwienie w przypadku sezonu letniego i rozszerzenia sali sprzedaży na zewnątrz lokalu. 
Najważniejszym elementem systemów informatycznych są terminale POS, którymi mogą być monitory dotykowe, monitory wyposażone w klawiaturę programowalną czy tablety lub smartfony. Typowy terminal POS, to nic innego jak specjalny komputer, który jest przystosowany do długiej pracy. Często posiadają wodoszczelną obudowę. Standardowo posiadają one ekran dotykowy, co niewątpliwie przyspiesza obsługę oraz ułatwia pracę użytkownika. Terminale POS mają możliwość podłączania innych urządzeń, takich jak: drukarki fiskalne, drukarki etykiet, czytniki kodów czy też czytniki kart magnetycznych.
 

Użyteczność systemów informatycznych w gastronomii

Korzystanie z narzędzi informatycznych jest niezbędne w obecnych czasach. Wdrażanie coraz to nowych rozwiązań obliguje właścicieli lokali do korzystania z oferowanych rozwiązań ułatwiających pracę, aby nie pozostać w tyle w starciu z konkurencją. Obowiązujące prawo podatkowe również nakłada obowiązek ewidencjonowania sprzedaży. Właściwie dobrany system operacyjny znacznie ułatwi również rozliczanie kelnerów, rozliczanie stanów magazynowych i przyjmowanie dostaw. Dzięki rozbudowanym funkcjom menedżera jesteśmy w stanie dokonywać nie tylko bieżących rozliczeń, ale również kompleksowych raportów sprzedaży, co przyczynia się znacznie do analizy trendów sprzedaży i może pomóc w optymalizacji działania firmy